Шумът на парите – юбилейното десето издание на най-големия икономически форум в България

Шумът на парите – юбилейното десето издание на най-големия икономически форум в България

На  16 и 17 април в зала 6 на НДК се проведе юбилейното десето издание на форума Шумът на парите- събитие, което събира на една сцена едни от най-големите финансови, бизнес експерти и лектори в България.

В двyднeвнaтa пpoгpaмa  се обърна внимaниe нa тeми, cвъpзaни c финaнcи, инвecтиции, имoти и бaнĸи.

Последната и най-посещавана дискусия, продължила по-дълго от планираното бе на тема Имоти. Дискусията ни даде отговори на въпроси, свързани с бъдещето на големите градове, моловете и цените на жилищата. В панела взе участие Арх. Валери Левиев – Заместник-председател на УС на БГФМА и Изпълнителен директор на Елта Консулт.

Офисните сгради в момента се различават от тези преди 12-13 години.

Хората, които сега работят там, милениумите, имат съвсем други интереси, заяви архитект Валери Левиев, изпълнителен директор на Елта Консулт по време на панел Недвижими имоти от финансовия форум „Шумът на парите“.

Сградата трябва да отговаря на характера на този, който я ползва. Можеш да направиш най-прекрасната сграда на света и да я сложиш в една индустриална зона, но въпросът е дали някой ще иска да работи в нея. Това просто не е достатъчно, посочи експертът.

Това, което се търси от хората, е средата. Също както когато искаш да си купиш жилище. В това отношение общината на София и главният архитект полагат определени усилия. Идеята е да се определят зони на бъдещо развитие на града, които да дават пълния набор от услуги, които да привличат хора, според архитекта.

Например Business Park Sofia или Residential Park Sofia и други големи проекти предлагат всичко. Те предлагат среда и в тази среда има и зеленина, и кафене, и ресторант, и детска градина, и това е приятно място за живеене или за работа.

Освен промишлените или офисните сгради, се търси един релевантен микс между всички функции и на живеене, и на хотел, и на магазини, така че по всяко време от денонощието да има има хора. Това с пълна сила важи и за средата и за сградите, завърши архитект Левиев.

 

Related posts

Как се променя офис пазара в София?

Модерни, гъвĸaви, paциoнaлни офиси – са малка част от...

Още

Прилагането на Закон за управлението на етажната собственост (ЗУЕС) – предложения за промени от БГФМА (Българска Асоциация за Фасилити Мениджмънт)

„Приетият през 2009 година ЗУЕС беше дългоочакван акт....

Още

МРРБ ще изработи нови правила за по – качествена поддръжка на сградния фонд

Министерството на регионалното развитие и...

Още