Тенденции за задълбочаване на инвестиционните процеси в Северна България

Тенденции за задълбочаване на инвестиционните процеси в Северна България

В икономиката се очаква пренасочване на инвестициите от жилищните и офисните площи към индустриални и логистичните имоти, които се насочват към Северна България, каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на Първата международна конференция за индустриални имоти.

В последните години се наблюдава нова тенденция, икономическият растеж да се движи от инвестициите, а не само от износа и потреблението. През 2018 г. се очаква реален растеж от 8,9% на инвестициите, като надеждата на тази тенденция е да се задълбочи и през 2019 г., когато ръстът трябва да достигне 9,5%. Инвестициите ги има и се наблюдава тенденцията за задълбочаване на инвестиционните процеси в България. Откриват се нови заводи,които са  подпомогнати от закона за насърчаване на инвестициите.

Реалният растеж на кредитите към компаниите се очаква да достигне 6,3% през 2018 г. и да продължи да нараства до 6,4% през 2019 г., 7,4% през 2020 г. и 7,8% през 2021 г.

В момента се наблюдава по-слаба тенденция на ръст на сделките с логистични имоти в България, но добавената стойност на сектора расте, което вероятно означава, че става въпрос за мащабни сделки.Очаква се бързо навлизане на пазара, а за целта е много важна ролята на брокерите, на строителите, на индустриалните и логистичните зони.

България трябва да постигне реален растеж от 3,6% през 2018 г. като амбицията на министерството на икономиката е да ускори ръста догодина.

Related posts

Офис сградата Telus Tower има нов собственик

Офис сградата Telus Tower на площад Македония има нов...

Още

Пазар на офис и логистични площи в България към H2 2018

Наематели на нови офиси са основно компании, които се...

Още

Различните сектори на недвижимите имоти продължават да растат

И в последните две тримесечия на 2018 инвестиционният...

Още